Project

General

Profile

Modem initiliasation troubles..

Added by Anonymous almost 10 years ago

Hi.

I'm testing the Bulk Gateway and when I try to add a new gateway the app raises an error "SIM PIN is required but is not given".
The PIN is provided in the textbox "PIN".

The same error occurs when I try to inisialite the modem programmatically...

Am I doing something wrong?


Replies (17)

RE: Modem initiliasation troubles.. - Added by admin almost 10 years ago

Can you provide the model of the model/handset that you are using ?

RE: Modem initiliasation troubles.. - Added by Anonymous almost 10 years ago

Of course.
It's a Cinterion TC35i.
Also occurs in the successive attempts that the application raises an error "Access to port COM1 denied"
I have to stop the process to exit...

RE: Modem initiliasation troubles.. - Added by admin almost 10 years ago

We have not tested with this model yet.

There are a few things that you can do there

1. If you have set the PIN on the SIM, try removing it and see it works.

2. If step 1 works, then you need to check if the modem supports entering of PIN using AT commands
- Use the Demo program to connect to the modem without the PIN
- If connection is successful, go to the "Terminal" tab, type "AT+CPIN?" and let us know the response

RE: Modem initiliasation troubles.. - Added by Anonymous almost 10 years ago

It works fine.
The modem responses +CPIN: READY .OK

On the other hand, I've notice that the incoming SMS are not received in "Trigger mode".
The event is never raised.

RE: Modem initiliasation troubles.. - Added by admin almost 10 years ago

Since the modem is working now without the PIN, let do the following

1. Connect to the modem without the PIN
2. Once connected successfully, try to use the demo program
- Apply "Trigger mode" for incoming message indication
- Apply "Polling mode" for incoming message indication
- Try with other operations like retrieving contact, SMS,etc
- Disconnect the modem
3. Get the log file "messagingtoolkit.log_200908.log" in the program folder "c:\program files\messagingtoolkit" and attach it here

From the log files then we will be able to tell the capabilities/features of the modem supported.

RE: Modem initiliasation troubles.. - Added by Anonymous almost 10 years ago

Ok. I attach the log after the test.

Anyway, the demo app takes a long time to connect to the modem (15-20 sec). Is this correct?

RE: Modem initiliasation troubles.. - Added by admin almost 10 years ago

Please download the latest installer 1.0.0.2 and test again with incoming message indication using trigger mode.

From the log file, I can see receiving of incoming data is slow. Can you show what are the settings you used to connect to the modem.

RE: Modem initiliasation troubles.. - Added by Anonymous almost 10 years ago

The settings to connect to the modem are:
Port: COM1
Baud Rate: 115200
Data bits: 8
Parity: None
Stop Bits: 1
Handshake: None

RE: Modem initiliasation troubles.. - Added by Anonymous almost 10 years ago

I downloaded the latest version and the trigger mode doesn't work either.
Only in polling mode the received messages are shown.

RE: Modem initiliasation troubles.. - Added by admin almost 10 years ago

Please download the latest version of 1.0.0.2 dated 8 August. We modified the code to cater for TC35. If you still face problem, please attach the log file here.

RE: Modem initiliasation troubles.. - Added by Anonymous almost 10 years ago

Hello,

I am using a Siemens MC35i and i'm having the exact same problems.
When a code is defined at the SIM I get the error:
"SIM PIN is required but is not given".
If I remove the PIN it works fine.

I also had the error:
"successive attempts that the application raises an error "Access to port COM1 denied""
but it is solved in the latest version 1.0.0.2.

Best regards,
Pedro

RE: Modem initiliasation troubles.. - Added by Anonymous almost 10 years ago

Can you attach the log file (messagingtoolkit.log) here for the SIM PIN error

For the access denied error, have you tried to disconnect before connect again?

RE: Modem initiliasation troubles.. - Added by Anonymous almost 10 years ago

Hello,

I've tried with MessagingToolkit.BulkGateway.exe and MessagingToolkit.Core.Utilities.exe
It writes this to the file:

2009.08.27-05.32.00:Error: Error starting gateway

The regarding the access denied it is not a problem anymore.

RE: Modem initiliasation troubles.. - Added by Anonymous almost 10 years ago

You need to attach the log file here so that we can see what went wrong. Most probably it is a configuration problem

RE: Modem initiliasation troubles.. - Added by admin almost 10 years ago

Pls also change the logging mode to debug so that it print out the debug trace

RE: Modem initiliasation troubles.. - Added by Anonymous almost 10 years ago

The log file only has that line but here it is.

In which application do I change the logging mode to debug (and how)?
In MessagingToolkit.BulkGateway.exe I've tried to set the Log level to Verbose but i get the error that no gateway is available.

RE: Modem initiliasation troubles.. - Added by admin almost 10 years ago

First, if you check "Monitor Gateway Status", please uncheck it first.

Try to see if you can add the gateway successfully first. Also show us the settings that you used.

If you manage to add the gateway successfully, then change the logging mode to "Verbose", try to send message.

Pls let us know
1. The gateway model
2. Configuration used

    (1-17/17)